Gelapte Vleugels: Hawker Demon, Hans


Voorstellende een Hawker Demon van 604 Sq. Country of Middlesex, Auxilliary Air Force 1936., een Airfix-kit uit de jaren 1960. Onbeschilderd, vergeelde decals die loslaten. Zichtbare naden, lijmkloddertjes en uitdrukpunten van de spreu. Geen instrumentenpaneel, pilootfiguren en de olieradiator onder het model ontbreekt.

Het model begint een nieuw leven als de Hawker Demon Mk.I van het 600 Sq. ‘A’ flight Hendon met registratie K5701 (of K5709, geen radiator?).

De opknapbeurt: verwijderen van de decals, met plamuur opvullen dan wel het wegschuren van uitdrukpunten, lijmkloddertjes en andere onregelmatigheden. Als basis met spuitbussen zwarte autoprimer, zilver en blanke lak van Gamma aangebracht. Het aanbrengen met een penseel van Valleyo airbrush acril metallic verven aluminium, zilver en chrome en cockpit green. Scannen en uitprinten op fotopapier van een Revell (Matchbox) Hawker Hart instrumentenpaneel. Uit scratch een windscherm. Het ‘schutterputje’ werd ook aangepast. Uit de reserveonderdelendoos pilootfiguren geschilderd en toegevoegd.

Om de squadrontekens en registraties te vervangen kreeg ik een oud Aeroclub-decalsetje van Maarten van Ginkel (Hawker Audax) dat ik molesteerde en overschilderde. Voor de roundels putte ik uit eigen decalvoorraad: o.a. de Matchbox Curtiss ‘Helldiver’ en Revell (Matchbox) Gloster ‘Gladiator’.

Dit moet nog gedaan worden:


terug naar het begin van Polleke.
terug naar de gelapte vleugels.