Verslag regiodag 26-3-2017

bij Ton Meijer


showtafel

Voor de regiodag van maart waren we te gast bij Ton Meijer, in zijn museum R'evolutie. Met dank aan slaapverstorende katbeesten en ingang van zomertijd was het me gelukt me enorm te verslapen, dus de deur was al een uur open toen ik aan de Griegstraat arriveerde. Het leek er niet op alsof dat voor problemen gezorgd had, dus ik deed maar gewoon of het zo hoorde.

Het was nog niet enorm druk, maar er stond al wel een zeer fraaie Saab Lansen op tafel. Geen van de reeds aanwezigen had een reputatie voor "snijbrander" productie, maar navraag leerde dat deze van Maarten van Ginkel was. Ongebruikelijk voor hem, maar van mij mag 'ie vaker dit soort uitstapjes doen.
Aangezien één modelletje op tafel toch wat karig was, heb ik mijn complete productie van een maand volle snelheid Matchbox vliegtuigen bouwen maar op tafel gezet; twee Buccaneers, een nieuwe en een opgeknapte Strikemaster, en een nogal mishandelde Tornado F3.

Kort daarna kwam Hans binnenrollen met zijn Mustang met identiteitscrisis; hij is er nog niet helemaal uit of 'ie nou van Ford of van North American is. Hoe dan ook, met het bijbehorende vignetje ziet het er allemaal heel fraai uit.
Wat later voegde Rien nog een Typhoon aan de tafel toe, en Arie een collectie voertuigen.

Eigenlijk maar een zeer bescheiden opbrengst aan 'verse' modellen, maar we waren natuurlijk wel bij Ton, dus er was genoeg to zien in de steeds groeiende museumcollectie. En dan was er nog het Lamme Vleugeltje..

showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel

Lamme en gelapte vleugels

Zoals aangekondigd was het vandaag ook tijd voor het Lamme Vleugeltje. Schijnbaar een oude traditie, die ik echter in de afgelopen jaren steevast had weten te missen, dus ik had geen flauw idee waar het over ging. Dat was rap opgelost; op de binnenplaats stond een ware vloot van vliegtuigen die, zullen we zeggen, aardig aangevroten waren door de tand des tijds. Letterlijk honderden, op tafels en in kratten, voor een euro het stuk mee te nemen om op te kalefateren of te slopen voor onderdelen. AMARC in het klein..

Ik vond het veel te jammer om die hele vloot onbemind en verlaten te laten staan, dus ik heb on the spot een intern wedstrijdje aangezwengeld: kaap een of meer lamme vleugels mee, en lap ze op. Volgend jaar rond deze tijd pikken we een regiodag om de resultaten te tonen, en op nader te bepalen wijze iemand voor winnaar uit te maken. Wat telt is het verschil tussen het wrak en het uiteindelijke resultaat, niet het absolute resultaat. Een gezellig groot aantal mensen hapte, dus over een jaartje gaan we een leuke tafel hebben..

Zoals altijd onze dank aan de gastfamilie

Rob

showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel

terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.