Verslag van de regiobijeenkomst op 26 Mei

bij Corné Hartmann


Voor deze regiodag waren we, voor het eerst, te gast bij Corné. Een eerste keer op een onbekende locatie is toch altijd even spannend; niet wat betreft de locatie zelf, dat komt eigenlijk altijd goed, maar hoe je er moet komen kan soms interessant zijn. Routeplanners en al dan niet digitale kaarten zeggen maar zoveel, en soms blijk je dan aan een streetje dat nauwelijks breed genoeg is voor een personenauto te zitten, in de wetenschap dat er vrijwel zeker iemand met een camper onderweg is..
Het is weer eens wat anders om vooraf, en later als het toch goedgekomen is, grappen over te maken.

De regiotafel was deze keer duidelijk aders dan anders. Normaliter voeren vliegtuigen vanaf, pak hem beet, 1935 de boventoon, met her en der een loslopend voertuig. Deze keer waren die ver te zoeken, en was het hoofdthema eerste wereldoorlog vliegtuigen en figuren, met voor de lol wat Star Wars spul, en zowaar ook nog twee andere vliegtuigen.

Corné had, geholpen door het feit dat hij een thuiswedstrijd speelde, groots uitgepakt met de Duits-Oostenrijkse luchtvloot uit de eerste wereldoorlog. Voor de figurenafdeling leverde hij een resin buste van een zeer bijterige dame, ooit eens op de beurs in Veldhoven gekocht direct bij de maker, die daar bij wijze van demonstratie masters zat te boetseren om later gietsels van te maken. Ook van Corné stond er de indrukwekkende 'Faceless King', een enorme griezel. Dat enorme zit hem niet in de schaal; het model is bedoeld als grofweg 1:56, en de 1:72 vliegtuigen er naast vertellen de rest.

Ik zelf had eindelijk mijn vergrote en verkleinde 'Dark Merchants' af gekregen. Ooit eens bij wijze van test uit de 3D printer laten rollen, in verschillende schalen en technische variaties, zodat ik eerlijk gezegd geen flauw idee meer heb waar (of bij wie) ze allemaal gebleven zijn. Het kereltje schilderen was prima, maar van dat bagagerek wat hij aangetrokken heeft werd ik op het laatst toch wel een beetje tureluurs. Daarnaast stond er van mij een buste van een willekeurige, en minder bijterige, dame, vooral geschilderd als oefenmateriaal voor grotere opervlakken huidskleur.

Technisch interessanter waren de cockpitkappen die ik voor een paar Star Wars jagers geprint had. Geprint met een belachelijk kleine laagdikte van 0.01mm, waardoor alleen een laag vernis nodig was om netjes transparant te worden. Niks geen gedoe met schuren en polijsten.

Maarten leverde het enige afgebouwde model uit de gebruikelijker domeinen, een Corsair die na de oorlog gebruikt werd als pylon racer. Hans bracht nog een half gebouwde Dornier-26 van Mach2 mee. Gezien de, naar verluid door dit model nog eens bevestigde, reputatie van dat merk, telt het bouwen van hun modellen dubbel, dus een half gebouwd model telt al als een hele prestatie.

Zoals altijd onze dank aan de gastheer.

Rob


terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.