Verslag van de regiobijeenkomst op 14 April

bij Godfried Scheijvens


Voor de regiodag van april waren we te gast bij Godfied en Geertje, geografisch zowat in het midden van de regio. Of locatie een bijdrage leverde weet ik niet, maar we hadden een mooie opkomst.

Modelbouw vergrijst, en soms krijg je een beetje het gevoel dat we een uitstervende soort zijn, maar soms ook duikt er verrassend jonge aanwas op. Zoals in dit geval het buurmeisje van Johan, Anne-Leen, die zich met enig enthousiasme op het bouwen van vliegtuigen gestort heeft. Weliswaar was ze er zelf niet bij, maar d'r stond wel een F-16 van haar hand, meegebracht door Johan. De beschildering was vast niet volgens enige militaire standaard, maar daar maak de jeugd zich niet zo'n zorgen om. Veel belangrijker, hij was met enige zorg geschilderd en netjes in elkaar gezet, in schril contrast met de ongeschilderde en toch redelijk slordig gebouwde gevallen die menig een zich nog uit zijn eigen beginperiode zal herinneren.

Natuurlijk hadden ook de 'usual suspects' een en ander op tafel staan. Van Johan zelf stonden er nog een Saab B-18C, en een Boeing 747. Meer bij het F-16 thema blijvend, had Arie een A en een AM bij zich, naast een S-11 trainer.

Uit het westen van de regio waren Gerard en Paul van de partij. Paul bracht de Amerikaanse escort carrier USS Sangamon mee, en een Boeing 307 van PanAm. Gerard tekende voor een Bristol 138, een F-14, en een Ju-52 van Swiss Air. Hij had ook een B-25 in aanbouw meegebracht, scratchbuilt uit hout.

Ok Godfried had een Ju-52 op tafel staan, ver, maar nog niet helemaal af. Maarten had, volgens mij hele oude, display modellen van de Arc Royal en USS Hornet bij zich. Corné had ook weer flink uitgepakt met FW190s op groete en kleine schaal, een fraaie Hunter, en de Prinz Eugen.

Zoals steeds vaker de laatste tijd stonden er ook 3D print fugren op tafel. Van mijzelf wat overcomplete fantasy figuren (soms let je niet op bij het printen, en heb je er per ongeluk twee geprint..), Leon bracht wat Duitse infantrie figuren van, heel toepasselijk, Germania Figuren mee, en Mario had wat Engelse infantrie uit het begin van de tweede wereldoorlog bij zich van NicolasRC.

Godfried, zoals altijd bedankt voor de goede zorgen.

Rob


terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.