Verslag van de regiobijeenkomst op 24 Maart

bij Chess Patelski


De regiodag van maart vond plaats op de zuidelijkste locatie van regio zuid, bij Chess en Odette in Maastricht (hoe aantrekkelijk ook, een regiodag in Spanja of Italie heeft toch wat logistieke uitdagingen). Blijkbaar is het een plek met aantrekkingskracht, want we mochten een herintreder en nieuw gezicht, de buurman, begroeten.

Herintreder Theo pakte meteen groot uit, met vignettes van een StuG3-E, een SdKfz251 met vlammenwerpers, en een SdKfz7 met vierling Flak. Naast de voertuigen bracht hij ook nog een tweetal figuren mee, een Volkssturm soldaat en een Engelsman. Corné deed mee met de vignettes, met een Afrika Korps mengelmoes in verschillende schalen, die toch nog best leuk werkte. Corné vulde aan met vliegtuigen, een Ju-88 en een He-177.

Vliegtuigen stonden er ook van Maarten, in de vorm van een opgevouwen Fulmar, en Johan, die een Do-217 en een Bücker Jungmann meebracht. Naast de vliegtuigen bracht Johan ook een zoeklicht mee, met werkende lamp en de batterijen in een toepasselijk karretje.

Frank pakte ook groot uit, maar dan in schaal in plaats van aantallen. Van hem stonden er 1/32 modellen van de FW190 van Pips Priller, een P-51 met de bewapening zichtbaar en extra uitgewerkt.

Chess en Odette, onze dank voor de gastvrijheid en de catering.

Rob


terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.