Verslag regiobijeenkomst 17 december

bij René Simons


Een van de fraaie aspecten van regiodagen bij de leden thuis, is dat je nog eens op nieuwe plekken beland, en daar meestal ook te zien krijgt hoe de mensen hun werkplaatsen inrichten; hobbyisten zijn er nou eenmaal dol op om the laten zien hoe en waar ze mee bezig zijn. Bij René was dat niet anders, en dus kregen we in een paar ploegen de 'grand tour' van de werkplaats, compleet met zelf gebouwde verfkast en spuitcabine met afzuiging.

Ondank dat het een beetje zoeken was naar een handige parkeerplek (ze zijn er wel, maar niet op voor de hand liggende plaatsen) wisten toch een flink aantal leden de regiodag te vinden. Een goede opkomst betekent ook een flinke voorraad meer of minder sterke verhalen, dus we hebben ons probleemloos bezig kunnen houden.

Van René zelf stonden op de modellentafel bustes van Ché Guevara en een Amerikaanse militaire duiker uit 1941, in gezelschap van een mdel van de Duitse U9 in voor een schip relatief grote schaal (ik dacht 1/72), want met een kleine boot als deze is dat goed te doen. U9 was aan het begin van de eerste wereldoorlog verantwoordelijk voor een respectabel aantal wrakken voor de Nederlandse kust, en zo kwamen de verhalen boven over duiken bij oorlogswrakken.

Ook Geert had een model met verhaal bij zich, een electrische auto gebouwd uit de voorste romp van een Bristol Blenheim. Voor Geert een fraaie excercitie in kitbashing, die veel weg had van het echte verhaal. Daarnaast had hij een minder bekende sttomlocomotief van Stevenson meegebracht.

Corné had wederom een kleine verzameling van uiteenlopende onderwerpen meegebracht; de Scharnhorst (met een niet helemaal originele modificatie voor het lanceren van een V-1), een Junkers-52, een kluitje Afrika Korps figuren (op tabletop wargame schaal, dus een stukkie groter of juist kleiner dan we gewend zijn), en een Ford V8.

Mario had Asterix en Obelix nog maar eens meegebracht, aangezien dat model ter nagedachtenis aan John gebouwd was en we te gast waren bij diens familie. Helaas is hem dat op transportschade komen te staan, die gelukkig, in ieder geval provisorisch, snel te repareren bleek.

Maarten leverde met een Priest en een Panzer-III de 'heavy metal' voor deze ronde, en ik zelf had tot slot een sliert 1/144 MiG-21, ieder gespoten met andere metaalverf meegesleept, en een kaalgeslagen Fokker-DXXI.

Zoals altijd onze dank aan de gastheer en -vrouw voor hun goede zorgen.

Robterug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.


This page and all associated images by Rob van Riel are licensed under Attribution-ShareAlike 4.0 International