Verslag regiobijeenkomst 20 augustus

bij Frank Burgers


Meestal is het op de bijeenkomsten in juli en augustus relatief rustig door de diverse vakanties, maar daar was deze keer bij Frank en Susan helemaal niets van te merken. De opkomst was groot, maar gelukkig was er genoeg ruimte, en de inwendige mensen werden prima verzorgt.

Veel mensen betekent natuurlijk ook veel verhalen, en in dit geval flinke aantallen ongebouwde modellen, extra onderdelen, en experimenten. Ik had zelf net een nieuw speeltje binnen in de vorm van een 3D printer, en een doos vol test prints meegenomen, varierend van onderdelen die zo aan modellen toegevoegd konden worden, tot rommel die in het beste geval leergeld was. In ieder geval goede gespreksstof.

De regiotafel was goed gevuld, hoewel misschien minder dan je zou verwachten bij deze opkomst; wellicht speelde hier de vakantie toch een rol. Behalve de permanente collectie stond er van Frank een FW190 in aanbouw op tafel, uiteraard in 1/32, die uiteindelijk de machine van Pips Priller moet worden. Hans had in diezelfde schaal een Corsair meegebracht, en omdat het altijd groter kan, ook een FW190 in 1/24, beiden ook nog in aanbouw.

Maarten bracht een Hawker Fury meegenomen, een modelletje waar je niet van zou zeggen dat het al eerder gebouwd versleten, en weer opgeknapt was. Wouter had een Sherman in aanbouw op tafel staan. Heijmen leverde een Heinkel 111 in wintercamouflage.

Corne had zoals gebruikelijk groot en gevarieerd uitgepakt. In enigszins chronologische volgorde stonden er van hem de Fokker D7 van Ernst Udet, een Hannover CL.III (eerste wereldoorlog), een Junkers 88-C6 en een opengewerkte Königstiger (tweede wereldoorlog), en een Arado E.555 (grote ambities uit WWII). En dan was er nog een kruising tussen een draak en het monster uit de Alien serie films. Alsof ieder van die onderdelen nog niet akelig genoeg was...

Godfried had een tweetal Airco DH4's meegebracht. Ik ben vergeten hem te vragen of daar al dan niet bewuste inspiratie van de hittegolf een tijd terug aan te pas was gekomen. Johan tot slot had een peleton fietsers met een Fiesseler Storch op sleeptouw op tafel staan.

Frank en Susan, nogmaals bedankt voor de gastvrijheid.

Robterug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.


This page and all associated images by Rob van Riel are licensed under Attribution-ShareAlike 4.0 International