Verslag regiobijeenkomst 25 juni

bij Chess Patelski


Voor de regiodag van juni waren we te gast bij Chess, diep in het zonnige Zuiden des lands. En zonnig was het, midden in een hittegolf, dus het was niet onmiddellijk duidelijk of mensen en modellen in ongesmolten toestand zouden arriveren.

Uiteindelijk belandden we met een gezellig groepje van een man of acht op de knutselzolder van Chess voor de gebruikelijke bezigheden. Gebouwde en ongebouwde modellen werden getoond en uitgebreid besproken, nieuwe materialen leverden gespreksstof, oudere materialen en modelling gingen op zoek naar een nieuw thuis, en er werd in oude en nieuwe geschiedenis gegraven. Dat laatste blijft vaak wat onderbelicht, maar min of meer gekoppeld aan de modellen zit er bij modelbouwers vaak ook een enorme voorraad kennis van geschiedenis.

Natuurlijk stond er ook tafel met modellen.

Chess had een Panzer-II uit de kast gehaald. Godfried leverde een Heinkel 100 en een Messerschmidt 209V1, terwijl Johan een Saab Safir met een sliert figuren meegebracht had.

Corne liet zien dat je niet per se een grote schaal nodig hebt voor een groot vliegtuig, met zijn Junkers 290. Daarnaast had hij een Junkers G38, Lippish P.13a, Dornier 335 en een driedekker in aanbouw bij zich, voor de variatie aangevuld met kleine metalen figuren van Jaime Lannister en Rob Stark (Game of Thrones) en een klein maar veneinig ogend ruimteschip (Warhammer 40k?).terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.


This page and all associated images by Rob van Riel are licensed under Attribution-ShareAlike 4.0 International