Verslag regiobijeenkomst 23 april

bij Rob van Riel


Deze maand was ik zelf aan de beurt om de regiodag te draaien. Scheelt een boel reistijd, maar goed, die gaat dan weer op aan huis en catering klaarstomen voor gebruik..

Zoals gebruikelijk was het gelijk ook een bouwdag, en hoewel ik de eerste paar uur dacht dat daar niks mee ging gebeuren, waren er ineens toch een stuk of vijf naarstig aan het bouwen. Het opzetten van de werkplekken heb ik, waarschijnlijk door een druk gesprek, compleet gemist. Los van mijn onoplettendheid, de bouwdagen zijn altijd weer een succes, niet zozeer door de enorme productie die ze opleveren, en niet eens omdat de mensen er duidelijk plezier in hebben, al is dat de hoofdreden dat ze bestaan, maar vooral ook omdat ik met enige regelmaat hoor dat zo'n dag mensen heeft aangezet om toch maar weer eens wat te bouwen.
Misschien moet ik eens gaan kijken of ik meer dagen expliciet als bouwdag op kan voeren, schijnbaar is er behoefte aan.

Al met al heeft de dag de gebruikelijke ingredienten opgeleverd, een hoop om over te kletsen, op te knagen, en aan te bouwen. En natuurlijk om naar te kijken, want er stond een fraaie tafel met modellen.

Soms help toeval een handje met de modellen die op de display tafel belanden. Zo ook in dit geval. Johan had een Huey en een Avenger van de Nederlandse marine meegebracht, de Avenger in 'killer' uitvoering, en met, met veel moeite, inklapbaar gemaakte vleugels. Een uurtje later kwam Eric binnen met nog een Huey en nog twee Avengers, die laatsten in de 'hunter' en AEW uitvoeringen, waarmee we ineens alle Nederlandse Avenger uitvoeringen hadden staan.

Corné had een diverse collectie bij zich. Een tweetal losse Warhammer figuren, en een halve Warhammer 40k pantserwagen die als display base voor een draak diende. Ik weet even niet bij welke van de twee smaken Warhammer de draak hoort. De halve pantserwagen was een productiefoutje van GW, en ondertussen door hen vervangen door een compleet exemplaar, maar zelfs een halve wagen is duidelijk te goed om weg te kieperen. Daarnaast had hij Japans vliegdekschip, een licht vertimmerde Jagdpanzer IV uit een 3D printer, en een 1/72 FW190 meegebracht.

Die FW190 was ook weer onderdeel van zo'n ongeplande samenzwering. Hans had er ook eentje bij zich, uiteraard op veel grotere schaal, terwijl Frank zo enthousiast los gegaan was op de motor van zo'n zelfde machine, dat het een model op zich geworden was, en dat het jammer zou zijn die onder een motorkap weg te moffelen, wat dan weer betekent dat het bijbehorende toestel wat extra werk gaat krijgen om die kap open te zetten.

Zelf had ik een flinke meute 1/144 Flankers staan. Niet zo bijster interessant, ware het niet dat de modellen in theorie allemaal exacte dezelfde beschildering hebben, zij het volgens de instructies van van diverse fabrikanten van modellen en verf. Het is vele malen makkelijker de drie verschillen tussen ieder paar modellen te vinden, dan je voor te stellen dat ze hetzelfde zijn. Wie meer details wil verwijs ik naar het completere verhaal hier.

Robterug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.


This page and all associated images by Rob van Riel are licensed under Attribution-ShareAlike 4.0 International