Verslag regiobijeenkomst 19 maart

bij Godfried Scheijvens


Het was gezellig druk deze maand bij Godfried. Behalve een grote vertegenwoordiging van de "usual suspects" ook een aantal nieuwe gezichten, Rene, die na lange tijd (voor mij echt een nieuw gezicht, en dat zegt ondertussen wat) weer eens op een regiodag kwam kijken, en Corné, voor wie het echt het eerste bezoek aan de IPMS was. Peter had de kinderen meegebracht, dus er was flink leven in de brouwerij. Eervolle vermelding ook voor de kat des huizes, die ondanks de drukte eigenlijk overal aan mee wilde doen, en van begin af aan duidelijk maakte dat deze bijeenkomst "kat in het bakkie" was.

Met de grote opkomst stond de hele tafel natuurlijk vol met modellen. Van Arie stonden er een NF-5, een S-11, een NE-3A AWACS en een PC-7A, de laatste twee nog in aanbouw. De NE-3A was zelfs zonder de vleugels al een indrukwekken groot bakbeest, dus dat gaat nog wat worden als er die eenmaal aan zitten. Hij trok in ieder geval genoeg, ook plaaggeestige, aandacht.

Frank en Hans lieten maar weer eens zien dat bouwen op grote schaal zo zijn charmes heeft, met respectievelijk een P-51 en een Bf-109. Grote schaal, maar dan toch even anders, waren de bijdragen van Rene, die een soldaat van de WWI Sturmtruppen, een Romeinse legionair (naar eigen zeggen meer Underzo dan klassieke geschiedenis), en een indrukwekkend afgejakkerde Caterpillar bulldozer meegebracht had.

Sommige leden brengen één of meer modellen mee, anderen een hele familie gerelateerde bouwsels. In die laatste categorie hadden we deze keer een meute Sherman tank varianten van Peter, aangevuld met een T-90, en een zwerm hele vroege vliegtuigen van de Nederlandse luchtmacht van Johan.

Corné had ook flink uitgepakt en toonde zich thuis in vele markten, met een FW-200 en een He-111, naast een Jozef Stalin IV tank en een Warhammer 40K "Chaos space marine posessed" die er zeker indrukwekkend, hoewel niet bijzonder vriendelijk uitzag.

Ik had zelf een TF-104G meegebracht (decals met dank aan Godfried), maar die was minstens zoveel bedoeld als demo voor de mij voorheen onbekende verf van Fire Scale Modeller als als model. Van de mensen die deze kleuren een beetje kennen kreeg ik goedkeurende geluiden, en ik heb best een aantal mensen het webadres van de fabrikant op zien schrijven, dus blijkbaar beviel de verf. Andere zaken dan gebouwde modellen meebrengen was wel een beetje een thema deze keer. Er ligt altijd wel een en ander aan nieuwe spullen op tafel, maar deze keer vlogen de doosjes je echt om de oren. Hoort er natuurlijk ook bij, modelbouwers zonder verzamelwoede zijn zeldzaan, en het is altijd weer goed voor urenlang gespreksstof.

Zoals altijd onze dank voor de gastvrijheid en de catering. Ook dank aan Maarten voor een aantal van de foto's.

Robterug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.


This page and all associated images by Rob van Riel are licensed under Attribution-ShareAlike 4.0 International