Verslag regiodag 16-12-2018

bij Hans en Charlotte Oostendorp


We blijven de randen van de regio opzoeken, deze keer aan de noord-oost kant in Arnhem. De organisatiedeskundingen melden me dat we ook daar weer stevig over de rand van de regio zitten, maar we doen het lekker toch. En zo waren we op het eind van het jaar weer eens te gast bij Hans en Charlotte. Dat simpele feit was al goed nieuws, aangezien we Hans door omstandigheden veel te weinig zien de laatste tijd. Het was er gezellig druk, met een mengsel van modelbouwers en andere gasten.

Modelbouwers zijn rare boontjes, en dat lieten we weer braaf merken. Niemand van ons komt plastic tekort. Maar toch, zodra Hans vertelde dat er boven een paar dozen vol dozen tegen een vriendelijke vergoeding op een nieuwe eigenaar stonden te wachten, vertrok de een na de ander naar boven om zich in de verleiding te laten brengen. Veel wikken en wegen volgde, terwijl de diverse bouwers zich er van probeerden te overtuigen dat ze dat ene doosje toch echt nodig hadden, of juist niet. Het leven van een modelbouwer zit vol dilemmas..

Hoe we d'r ook angekomen zijn, uiteindelijk weten we wel raad met die doosjes, en dat was weer goed te zien. Henk de Jong had een klein eskader Vrije Fransen meergebracht, een Blenheim, een MS406, en een Potez 63.11. Laat je niet foppen door de markeringen; in het begin vlogen deze lieden zonder de bekende Croix de Lorraine markings. Henk Radstake had een Ventura en een BV141 meegebracht, die laatste zo'n typisch vreemd maar functioneel vliegtuig. Van mij mogen die er meer zijn; al dat symmetrische gedoe van die vliegtuigen is zo voorspelbaar...

Heijmen had een fraaie Dakota meegebracht. Tot slot stond er nog een tweetal P-40s, waarvan eentje in markeringen die de leverancier vast niet zo gepland had, volgens mij van Maarten van Ginkel.

Zoals altijd onze dank aan de gastheer en -vrouw, en deze keer ook aan Vera Huiskamp, die flink bijsprong met de catering.

Rob

showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel

terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.