Verslag regiodag 15-04-2018

bij Rob van Riel


Het was een gezellige, maar vreemde regiodag bij mij thuis deze keer.
Normaal, voor zover we aan dat concept doen, komen we met z'n allen bij elkaar, slepen we een vaak indrukwekkende stapel gebouwd plastic mee, en wordt er een hoop gepraat over de modellen, de hobby, en wat daar zoal zijdelings bijgesleept wordt, en als daar gelegenheid voor is, wordt er wat gebouwd.

showtafel

Deze keer was dat toch een beetje anders. Het aantal meegebrachte modellen viel, hoezeer het me ook spijt het te moeten zeggen, tegen. Leon had de Luchs, die we in verschillende stadia van bouw al eerder ontmoet hadden, meegebracht. Leon zelf wist dat hij nog niet af was en dat er nog onderdelen ontbraken, maar mij had je zo overtuigd dat 'ie klaar was. Prachtig stukje werk, zeker als je bedenkt hoe klein dit voertuig in 1/72 is.

showtafel

Ik had zelf mijn bijna-inklikker Phantom van Academy op tafel staan, een rare kit, die niet helemaal weet wat 'ie nou wil zijn. Technisch is het misschien wel de mooiste Phantom op de markt, maar de consessies die gedaan worden om het een inklikker te laten zijn, schoppen dat vierkant onderuit. Als ze alles wat er onderuitsteekt, wielen, kleppen, en wapens zouden vervangen door normale onderdelen, was ik compleet verkocht geweest; nu moeten we misschien maar niet te precies naar die dingen kijken..

showtafel

En dat was het eigenlijk, voor wat betreft gebouwde modellen. Binnengetrokken door een een paar zijsporen in de gesprekken belande mijn oude X-Wing nog op tafel, maar de hele ouwe doos telt zonder goede smoes niet, vind ik. Frank kwam later op de middag nog binnen met een Sabre in aanbouw. Zoals zo vaak was hij er in geslaagd meer detail in de cockpit te bouwen dan menigeen in een compleet model, en zo hadden we toch nog een derde model om te bewonderen.

Was het aantal modellen ondergemiddeld, dan stond daar tegenover dat de geprekken, ongetwijfeld tot veler schok, zowaar nuttig waren. Er werden namenlijk plannen gesmeed voor de ESM display van 2019 (gaan we inhoudelijk nog maar even niet verklappen op een open website; regioleden zijn via de mail ingelicht, maar mocht iemand uit de regio die mee wil doen het gemist hebben, neem dan contact met me op), mogelijkheden besproken voor ESM 2018, en bijna ongemerkt een gedeeltelijke overdracht van het werk van de regiocoordinator geregeld, precies zoals dat eerder op de dag half uit de gein en met gepast gegrinnik voorgesteld was. Ik heb weken vergaderen met minder resultaat meegemaakt..

Gelukkig werd er door een aantal mensen ook stevig doorgebouwd, om nog voor enige dosis normaliteit te zorgen.

- Rob

showtafel showtafel showtafel showtafel

terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.