Verslag regiodag 19-2-2017

bij Frank Burgers


showtafel

Voor deze regiodag waren we te gast bij Frank Burgers in Gennep. Het was een ouderwets gezellige bijeenkomst, met ruimschoots gelegenheid om met een bak koffie rond rond een tafeltje bij te kletsen over de hobby, en wat er verder nog uit de diverse breinen boven kwam borrelen.

De opbrengst aan modellen was bescheiden, maar weer eens lekker ongebruikelijk. Arie had een viertal voertuigen bij zich, voor zover ik ze kan identificeren een StuG 3, een Jagdpanzer 4, een Char 1bis, en een miliaire vrachwagen, nog niet allemaal helemaal af, maar dat krijgen we denk ik bij een volgende gelegenheid wel te zien. Aan de kleurschema's te zien waren alle voertuigen in Duitse dienst, wat voor de Char 1 en de vrachtwagen volgens mij niet de bedoeling van de bouwers was; Arie kennende hadden deze voertuigen een verhaal, maar ik heb het gemist.

Hans had een 1/48 Lightning nachtjager bij zich, aan de meegebrachte doos te zien de uitgave van 1964, en liet daarmee zien dat zo'n oud modelletje met een beetje goede zorg nog prima mee kan. Heimen bracht een Dornier 217 mee, en voor het normale deel van de tafel had ik een Arado 234 bij me. Eigenlijk maar een klein opdondertje voor een "four engine bomber", maar wel een geinig beestje; misschien ooit nog eens een keer op herhaling zonder die ontsierende V-1 op de rug.

showtafel

De rest van de modellen was iets minder conventioneel. Mario had "Ton-up Tony" nog eens meegebracht. Door de opstelling was 'ie deze keer een stuk makkelijker te begluren, en dus weer een prima gesprekspunt. In een aanval van nostalgie (zal de leeftijd wel zijn) had ik een Matchbox Buccaneer meegebracht, in een extreme vorm van "straight out of the box" bouw; alleen het plastic en de decals uit de doos (met helaas een paar onderdelen uit een Revell heruitgave, wegens een incomplete kit). Daarnaast het model dat mijn Paasei van 2013 had moeten worden, maar pas net afgebouwd was, een Eggplane F-4. Ondanks het feit dat die dus niet zo enorm vers meer was, bleek hij toch nog smakelijk genoeg te zijn om het concept aan onze gastheer te verkopen (eitje aan dozenvoorraad toegevoegd..), en de rest heb ik ook eerder horen grinniken dan mopperen.

Uiteraard was er ook een flinke verzameling modellen die een thuiswedstrijd speelden, en kwam ScatXXVII nog eens op de tafel in het zonnetje (of wat daar voor doorging) te staan voor wat welverdiende aandacht.

Frank, zoals altijd onze dank voor de gastvrijheid.

showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel

terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.