Verslag van de regiobijeenkomst op 18-06-2016

bij Hans Ooostendorp


De derde regiomiddag op zaterdag organiseren is best nog een beetje spannend. Voor regio zuid wat ongewoon en het leverde absoluut weer een gezellige hobbydag op. Met zeven man aan tafel, al of niet met open getrokken bouwdozen om wat te doen, werd meer in een grote praatgroep. Het bekijken van elkanders bouwresultaten en voornemens gaf stof tot ‘wetenswaardige’ onderwerpen slechts onderbroken door de hoeveelheid koffie dan wel thee of prikkelende drank en andere stoffen die ons, de lijmsnuivende mens, overeind houden in het om plastic modellen draaiende wereldje.

Zo had ik naast de afgebouwde modellen een aantal projectjes (nog steeds) in de huiskamervitrine staan waarvan de 1:48 Airfix Bucanneer (met oog op de Airfix-wedstrijd tijdens de aankomende nieuwjaarsreceptie 2017 bij Flash Aviation) en 1:72 Tornado’s van verschillende merken in aanbouw de laatste zijn. Een opmerkelijk projectje van Mario is één van de eerste bouwdoosjes van de firma Tamiya: een 1:72 ‘Raiden’, die Mario voorziet van een elektromotortje. Gerard, bezig met een Bronco 1:35, een exotische Duitse lichte tank (oorspronkelijke Franse) H39 Hotchkiss voorzien van ‘mistorgel’-installatie. Helaas moeilijk terug te configureren naar het origineel vanwege de aangepast geschutstoren. Godfried verraste mij met een bijzonder fraai doosje van het merk Waterloo 1815 (artikel AP 036) gevonden bij de hobbyfirma Verspaget in Eindhoven. 1:72 Engelse parachutisten Arnhem1944 figuren en howitzer (hard plastic, niet die rubber aanvoelende) waarmee ik een ander project, een luchtlandingzone (LZ) kan completeren. Wellicht af bij het volgende jubileum van de Slag om Arnhem. Bedankt Godfried!

Ton kwam met een bananendoos goed opgeknapte modellen, nou ja, op één na dan. Een tweemotorige Beech, waarvan de decals de veroudering niet helemaal doorstaan hadden. Ton wilde graag horen of iemand misschien een soortgelijke kit met decals had die hij gebruiken kon. Helaas de enige tip is kijken op een beurs of zelf decals (laten) printen. De overigen modellen zagen er weer prima uit. Zo zie je maar dat restoratie van je model niet hoeft te ontaarden in een kostbaardere nieuwe aankoop! Daags vòòr deze regiodag bracht onze welbespraakte coördinator Rob de IPMS-vlag en liet even uitvoerig zijn bij Wentink in Arnhem aangeschafte Preiser-HO-figuren zien en bewonderen. Dit leverde hem meteen wat extra werk op want Charlotte zag de kans schoon om hem een figuurtje te laten afwerken voor haar poppenhuis. Een totaal andere schaal en hobby, toch vult het elkaar aan. Dank Rob! Onze nieuwe huiskat trok ook de aandacht naar zich toe (ook op zaterdag) en zij gaf een extra sfeertje. Geen kat is het zelfde!

Een ander doel van deze regiodag was om met z’n allen eens te kijken of we één of meerdere modellen konden scoren bij de lokale modelbouwspecialist: de firma Wentink. En dat lukte zo waar als ik dit schrijf. Heimen, wat later aangekomen dan de rest (met de aarde van het land nog aan de vingers) en een na een kleine doch vasthoudende speurtocht naar de Steenstraat, scoorde een sterk afgeprijsde Revell 1:72 Lockheed Hudson! Godfried, altijd op zoek naar iets bijzonders slaagde prima: een tas vol met mooi plastic! De overigen snuffelden aan de dozen maar wisten de ‘knip’ dicht te houden. Het samen bezoeken van een modelbouwzaak heeft toch iets bijzonders en levert de nodige hilariteit op bij bezoekers en personeel. Leuk hoor!

Onderweg naar en terug van de modelbouwwinkel leverde een korte bezichtiging van wat er in Arnhem bijzonder was. De woonstraat van de voormalige burgemeester Krikke; waar de Arnhemse meisjes van plezier ooit de ramen sierden en nu studenten het straatbeeld bepalen met hun wild geparkeerde fietsen. Ook wat in 1944 kapot is gegaan door beschieting en bombardementen. Weer thuis aangekomen werden de aankopen bekeken en hoe kan het anders, bekropen de kriebels om thuis te gaan plakken dan wel verder te dromen van de aanstaande bouwresultaten. Ook het tijdstip speelde natuurlijk een rol. Iedereen bedankt voor de meegebrachte modellen en humor deze dag (en gisteren).

De volgende regiodag is bij Jan Giesbers in Wijchen (bij Nijmegen)

Hans en Charlotte.


terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.