Verslag van de regiobijeenkomst op 15-05-2016

bij Rob van Riel


Even dacht ik dat ik bij de verkeerde bijeenkomst terecht was gekomen. De showtafel, die altijd zo vol staat met vliegtuigjes (van die dingen met hakenkruizen of haaienbekjes) stond nu vol met civiele auto,s, sommige zelfs (op het tweede gezicht) van karton…

showtafel

Maar nee, ik was op het goede adres, we hadden dit keer echter een wat andere groep mensen dan standaard op onze regiodagen. De auto’s waren van Geert Heijl. Hij heeft het vliegtuigbouwen eraan gegeven, sterker nog, zijn gebouwde modellen konden worden meegenomen. Het duurde even voor ik in die auto’s wat herkende, maar zelfs voor een leek als ik was de Austin MartinDB-5 van James Bond, inclusief schietstoel en pantserplaat in de achterbak, goed herkenbaar. Verder stonden er een grote MG van Gakken, een 1/43 Peugeot van Heller en een echt oudje, een Renault Limosine van Gowland. Volgens mij is dat een bouwpakket uit de vroege 50-er jaren, maar het ziet er nog steeds leuk uit.

Maurice zat geduldig in een hoek van de bouwtafel een huizenrij uit te knippen en in te plakken, op de showtafel stonden een schitterende kartonnen kieptruc, een loc en een opengewerkte Nederlandse bunker.

Pas na verloop van tijd kwam Godfried met het eerste vliegtuigmodel aanzetten, de Fokker CX van AZ. In mijn ogen mooi in elkaar gezet, maar Godfried had geen goed woord voor het model over, van neus tot staart waren er vormfouten in gegoten en de vleugels had AZ ook al niet op de juiste plaats gedacht. Het is duidelijke dat een mainstream plastic CX nog node gemist wordt.

showtafel

Ik had zelf geen afgebouwde modellen meegenomen, maar een aantal in aanbouw zijnde projecten, zoals een Griekse Henschel 126. Ik was niet de enige die aan het plakken sloeg. Gerard was bezig met een Franse Hotchkiss tank op 1/35 van Bronco, Rob was hars aan het gieten voor de vele Dakota projecten die hij gestart is. Regiodagen bij Rob hebben tegenwoordig:” bouw eens door” als thema, het is leuk om gezamenlijk te bouwen en te kletsen, al verloor ik daardoor wel af en toe de concentratie en dat is niet handig als je een splintercamouflage aan het afplekken bent. Er gebeurde dus een hoop met Constellations en vergelijkbare types dat ik niet helemaal meekreeg. Wel werd me duidelijk dat er tenminste twee musea interesse hebben in het Market-Garden diorama van Zuid.

Heimen Brons (die overigens een deel van zijn gebouwde modellen te koop aanbiedt) had een Messerschmitt 109 meegenomen. Regiodagen in Zuid zijn niet compleet zonder Limburgse delegatie. Daar zorgden John en Peter vandaag voor. Marja zorgde zoals gebruikelijk weer voor de inwendige mens met lekkere broodjes en aspergesoep.

Rob en Marja, bedankt voor de fijne ontvangst,

Maarten van Ginkel

showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel

terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.