Verslag van de regiobijeenkomst op 21-02-2016

bij Maarten en Vera Huiskamp


Vandaag waren we te gast bij Maarten en Vera Huiskamp in Helmond. Ondanks een verslaping (zonder ontbijt op pad voor ondergetekende sukkel) en een slecht geheugen voor huisnummers lukte het me toch om als eerste aanwezig te zijn, en de vlag op tijd aan de gevel te hebben hangen om het voor de overige gasten makkelijker vindbaar te maken. Niet met veel marge, overigens, want al heel snel kwam er een viertal gasten bij. Op dat punt begon ik mij een beetje zorgen te maken; zes modelbouwers binnen, en precies één model op tafel, een Airfix Skyraider van Leon. Een hele mooie, dat dan weer wel.

Niet dat de rest met lege handen gekomen was; Godfried had een ongebouwde Stuka en Kubus (geimproviseerd pantservoertuig gebruikt in de opstand in Warschau) bij zich, Marcel had een paar Tanker Technique Magazines meegebracht (absolute aanrader voor wie wil leren hoe je een voertuig er uit laat zijn na een flinke dosis weer, wind, en misbruik), John een fotoboek over Spanje onder Franco, en zelf had ik een bescheiden tijdlijn Napoleontishe figuren liggen, in de vorm van een Segom model dat begin jaren tachtig al in de "ouwe meuk" bak bij de souvenirwinkels lag (doorjammer, want het waren fraaie modellen, hoewel een tikkie temperamentvol door het gebruikte medium, acetaatplastic), een Historex figuur (weliswaar een nagelnieuwe editie, maar ook al een heel oud gediende), en een compleet nieuwe (2015) van Master Box. Die laatste werd direct aan de verlanglijst van Vera toegevoegd; ik moest de winkel maar eens om commissie gaan vragen, denk ik...

Een goed uur later bleek dat ik mij geen zorgen had hoeven maken over de productie in de regio. Hans en Ton kwamen binnen met een flnke partij plastic. Hans bracht een Harvard en een halftrack mee, en maar liefst drie Tornados in aanbouw, in drie verschillende varianten. Ton was van de partij met een paar puzzelstukken. De MiG-27 was direct duidelijk, maar het koste enige discussie voor we het eens waren over de identiteit van de Lavochkin La-250 "Anakonda", die gebouwd en al aangeleverd was, en zo'n enorm groot beest dat Ton er aan twijfelde of hij wel 1/72 was (ja, dat was 'ie, en ja, dat ding is GROOT). De MiG-AT was ook even een puzzel. Als we geen internetverbinding bij de hand hadden gehad, of een equivalente bibliotheek, waren we aan het eind van de dag waarschijnlijk nog een het discussieren geweest, maar gelukkig, we hadden wel zo'n verbinding, dus we hielden tijd over voor een hele sliert andere onderwerpen.

showtafel

Uiteraard stond ook een excursie naar 'werkplaats' en 'magazijn' op de agenda. Voor de familie Huiskamp betekent dat een hoek van de zolder meerdere lagen diep tot het dak volgestapeld met dozen, en een zolderkamer met een zithoek en meerpersoons werkplek, met daarop onder meer de complete Mystere en de Gnat in aanbouw van de zoon des huizes. Voor zover ik weet is alleen dochterlief aan het plasticvirus ontsnapt, maar de andere drie gezinsleden hebben verschillende graden van besmetting opgelopen. Mijn complimenten.

Al met al vloog de tijd voorbij, en voordat ik het in de gaten had, was het al weer tijd om op te breken. Volgende editie op 20-3 Bij Frank Burgers in Gennep.

Zoals altijd onze dank aan onze gastfamilie, het was een gezellige dag.

Rob van Riel

showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel

terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.