Verslag van de regiobijeenkomst op 17-11-2013

bij Mario Wens


Wederom waren we hartelijk welkom bij Mario Wens op zondag 17 november 2013 te Nijmegen. Had ik het in een oproep over platgetreden paden? Dan is het pad naar Mario flink maar prettig ingesleten. IPMS-leden, Twenot en SIG Spaanse Burgeroorlog vonden elkaar op deze dag. En niet zo weinig in getal ook, schouder aan schouder bekant! De deurbel roodgloeiend. Bouwers van allerlei kunde en niveau. Naast goede zin had iedereen mooie bouwresultaten meegenomen. Hier volgt een "klein" lijstje:

Peter Ibis, nooit verlegen met het aansjouwen van zijn modellen was ook nu niet zuinig getuige 2 Hurricanes (1 Portugese), Junkers Ju 23, Fokker F.3 en enige vliegboten m.b.t. de Spaanse Burgeroorlog.

Ron Brown deed niet veel onder met 3 varianten van de Vought Corsair en 3 Oxford Airspeed A3-10 gebouwd van Novo en Frog.

Maarten v. Ginkel met een fraai geschilderde Italiaans 4-kleuren Machi 200 (Airfix).

Ton Meijer had een exoot in het typisch Japans oranje, de Yokosuka Type 93 K5Y1 Red Dragonfly (Willow) lesvliegtuig.

Leon Vercruijse had een bijzondere F104 G Starfighter van de Klu in lichtgrijze uitvoering. George van Bergen, een echte globetrotter was uit Brussel over komen waaien om zijn exotische Dornier 228 te laten zien, met daarnaast de P-51A, P-47D en Hawker Hunter.

Ferdinand Schouten liet iets heel anders zien: Zijn Star Wars A-wing fighter. Zo uit de film!

Jan Giesbers een even exotische Airspeed Envoy. Zo eentje zie je maar weinig!

Zo dat was schaal 1:72. Nu naar 1:24. Ben Rus viel tussen al dat gevleugelde spul behoorlijk uit de toon. Geen vleugels maar wel een wieltje meer, race of luxe tourauto wat wil je: een gezellige Fiat 500, een T-ford met houten frame voor extra koffers of de powerboosters als de Cobra en Ferrari 250GTO. Smullen was dat.

Militair: Ik zelf had voor de afwisseling een MiniArt 1:35 Duits 7,62cm FK288 kanon in wintercamouflage meegenomen. Nu gaat Melchior Kremers verder op schaal 1:16 met zijn M2 Stuart tank, een voorloper van de lichte Vickers Mk6B van ...papier! En amper te onderscheiden van plastic.

Op naar 1:76. De schrijver dezes kleurde ook 8 Duitse soldaatjes (ESCI), bouwde 2 Pak 40 Antitankgeschut en een StuG III ausf. G (Airfix) in aanbouw. Samen met Arie Vos die op knappe wijze al twee 1:76 (Matchbox/Revell) Shermans Firefly's verbouwd tot Firefly Mk.5 en daarbij gebruikmakend van de (Airfix) Sherman A1A4-geschuttoren met nog vele andere aanpassingen. Deze en nog andere modellen worden gebruikt voor de display "Memorial 70 year Market Garden - Hell's Highway". Een projectgroep van 8 man werkt hier aan. Hiermee is de geheimzinnigheid rondom Market Garden 2014 even opgeheven. Volgend jaar tijdens de ESM wordt de display getoond! Via Gert Vlaanderen wordt het project ondersteund door Airfix en Revell.

Ton Meijer had nog wat voor de grabbelaars meegenomen. Incomplete bouwdozen, diverse schaalgrootte, hobbykastjes met vele scratch-onderdelen waar verschillende mannen zich tegoed deden met even dat onderdeeltje wat van pas kon komen.

Alles bij elkaar flink wat modellen waarbij ik zeker iemand vergeten ben en wellicht een model niet genoemd hebt. Maar wat wil je met 26 man in een klein flatje. Dan is het overzicht zo zoek. Niet zoek was de catering. Mario's moeder Elisabeth was altijd de culinaire steunpilaar in dit plaatselijke regiogebeuren. Helaas is zij niet meer onder ons. In gedachte echter wel. Wij werden deze keer echter prima verzorgt door Betty en Willem Hölscher die burenhulp boden. Aan hen beiden en Mario in het bijzonder een hartelijk dank voor de gastvrijheid op deze zeer geslaagde Nijmeegse regiomiddag.

Hans Oostendorp


showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel

terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.