Verslag van de regiobijeenkomst op 2-6-2013 bij Ron Brown


We hadden het een paar jaar moeten missen, maar dit jaar hielden Ron en Angelique weer een garden party in Mook. Deze bijeenkomsten trekken een breed publiek en horen tot de gezelligste in regio zuid.

Met zoveel bezoekers is het meestal moeilijk om bij te houden wie nu wat op de showtafel zet. Ik zal dit keer toch proberen een zo volledig mogelijk overzicht te geven.

Ron had zelf natuurlijk zijn twee schuurtjes vol met gebouwde modellen. Meestal maakt hij ook speciaal voor de dag iets. Dit keer had hij een aantal grote puzzels van foto's RAF vliegtuigen gemaakt. Zijn eigen foto's en modellen waren natuurlijk ook in de collectie te vinden.

Nico had een Fiat G50en een DH 9 meegenomen. Helaas sloeg vroeg op de dag de pech toe. Door een windvlaag kreeg het model een tik waardoor onder andere de vleugels losgeslagen werden. Met een fragiele tweedekker zoals deze is dat fataal en eigenlijk onherstelbaar. Heel erg jammer, want Nico had een showwinnaar in elkaar gezet. De dag ervoor had Ton Meijer een dozijn slachtoffers op Volkel gehad, zowel door de wind als door de straalmotors. Gelukkig waren die wel te herstellen.

Colin had de zaken groots aangepakt met een gigantische Gato class submarine. De toren alleen al was een mooi afzonderlijk model. Ook had hij een what if, of misschien beter uitgedrukt een "what else" meegenomen. Een Fokker bommenwerper, gebouwd uit Arado en Blohm en Voss onderdelen. Arie had diverse Spits mee, een mark XVI en een mark II waar Bernard mee gevlogen heeft. Godfried had van Mach 2 een RB-57F mee en de nieuwe Typhoon van Airfix. Henk de Jong had een Beaufighter TF X en een Mosquito FBVI mee.

Rob van Riel had in zijn eentje een klein themabouw tentoonstelling mee. Van het Dambusters Squadron (617 sq.) een Mustang, een Tornado en natuurlijk een Lancaster (van Revell). De nieuwe Airfix Lancaster was ook mee. met Mario natuurlijk, zodat die twee goed vergeleken konden worden. Ton had wat aanwinsten van het museum mee, waaronder een gigantische Revell Airbus Grizzly, een model dat je echt alleen maar kan maken als je flink de ruimte hebt.

Veel mensen hadden een bananendoos of twee met overtallige handel meegenomen, wat het tuinfeest ook een beetje het karakter van een beurs gaf. Natuurlijk kon ik het niet laten een paar heel lompe helikopters te kopen. Een paar weken eerder had ik in onze kringloopwinkel een Revell 1/32 Mirage III laten liggen, omdat het ding al te ver begonnen was. Tot mijn verbazing had Mario hem wel gekocht. Het bleek dat het toestel wel begonnen was, maar met plakbandjes in elkaar gezet. Daar viel dus best nog wel wat van te maken.

Het was erg gezellig op deze mooie, maar iets te winderige dag. Ron en Angelique, hartelijk bedankt voor de gastvrije ontvangst.

Maarten van Ginkel


klik hier om de sfeerfoto's te bekijken
klik hier om de modellenfoto's te bekijken

terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.