Verslag van de regiobijeenkomst op 24-3-2013 bij Rob van Riel


Zoals Rob al aangaf in de aankondiging konden bezoekers nu eens naast het praten en bekijken van gebouwde modellen ook zelf lekker aan tafel doorbouwen. Hetzij met het beginnen aan een nieuw model of de huidige afbouwen (of een poging daartoe). Verschillende bouwers hadden de oproep niet naast zich neergelegd en kwamen met dozen tegelijk aan. De tafel, minstens 2,5m bij 0,8m was dan ook gauw volbezet. Er werd snel gereörganiseerd. Dozen en boeken van tafel en er was weer plaats.

Gebouwde resultaten waren er ook! Ook van de gastheer zelf. We hebben exotische vliegtuigen gezien. Verschillende Fi. 156 Storch. Van Reggia Aeronautica Italia enige zeer fraaie jagers WII. Heijmen Brons kwam met zijn Heinkel He115 ook om de hoek. Van onze regiocoördinator Maarten ontbrak elk spoor. Reden: hij had een familiedag, kreeg geen permissie van moeder de vrouw om toch nog even aanwezig te zijn, en zat dus letterlijk (met kroost) in de boot. Meedrijvend op het tij in de Amsterdamse grachten. Zoals gezegd: de actieve bouwers zaten aan tafel en sommige waren er niet van weg te halen. Praktisch (!) Vastgelijmd aan de stoel zaten ze.

Waar ze mee bezig waren? Mario Wens: een resin Engelse legertruck à la jaren 20, klein en heel fijn zonder montagehandleiding (da's puzzelen, hoor); Arie Vos met een F-16 à la Block 20, 30, 40 of 50; Rob zelf was helemaal van stapel gelopen met de oude F-5A Freedom Fighter zoals die vroeger hem boven het hoofd scheerden; ik zelf had een doosje met duitse poppetjes om te verlijmen. Deze moeten ooit met de Ju88 en de Opel Admiral een diorama opleveren. Gerard van de Steen had diverse doosjes bij zich. Allemaal HobbyBoss waaronder de IL-2 Stormovik.

De plakkers trokken af en toe de aandacht van de praters en lezers. Beide groepen genoten echter volop van de culinaire bezigheden van Rob's moeder. Alles vers en over-heer-heerlijk. Vreemd genoeg was het rond vieren dat iedereen zijn boeltje weer ging inpakken. Dit terwijl Rob al had aangegeven dat "plakkers" ook tot na vijfen mochten blijven hangen. Het was wel het einde van een "als experiment" bedoelde hobbydag die naar ieders mening zeker geslaagd is en voor herhaling vatbaar. Vooropgesteld dat de gastheer/vrouw er ook de ruimte voor heeft. Bij Rob ging dit goed op en we kijken dan nu ook uit naar de volgende, net als bij Rob ook een echte bijeenkomst: 2 juni bij Ron en Ans Brown in Mook.

Hans Ooostendorp


terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.