Verslag van de regiobijeenkomst op 16 september 2012

bij Arie Vos in Berghem


Op deze mooie zondag stond Berghem vol met bordjes: "Rommelmarkt, pijl volgen". Gelukkig wist tenminste een deel van de modelbouwers uit Zuid aan deze verlokking te ontsnappen en het huis van Arie Vos te bereiken. Daar wachtte ons een warme ontvangst. Arie's collectie, die grotendeels uit post-ww2 vliegtuigen van de Nederlandse luchtmacht bestaat, stond te blinken in de vitrines.

showtafel

We konden in de tuin uitgebreid praten over onze hobby, het gesprek liep van de diverse nieuwe Spitfire modellen die nu in plastic verschenen zijn, tot wat er wel niet uit vliegtuigen geworpen kan worden.

Van de Skyraider die met een wc pot onder de vleugel van Station Dixie (whats in a name?) vertrok kwamen we op de schapen die door het Italiaanse leger aan parachutes werden gedropt in Ethiopië om te eindigen bij de Russische koe die een Japanse vissersboot tot zinken bracht. Genoeg stof voor een hoop virtuele diorama's. Arie reist veel en had dan ook mooie verhalen over het Verre Oosten en de modelbouwindustrie en -winkels ter plaatse.

Er is deze zomer niet zo heel intensief gebouwd, de focus lag dit keer op de Savoia Marchetti SM-73 die in zuid als groepsbouwproject gebouwd wordt. Het toestel is halverwege, het interieur zit er in, de romp is gemodificeerd en we kunnen nu met het schilderwerk en de opbouw van het diorama beginnen.

showtafel

Daarnaast had Ton Meijer de nieuwste aanwinst van het vliegtuigmuseum Revolutie meegenomen, een vliegende vlo. Dit beestje, beter bekend onder de naam Pou de Ciel, was in de dertiger jaren het middel om het vliegen voor iedereen bereikbaar te maken. Het toestelletje bestaat uit een soort bromfietsmotor met vier vleugels en een zitplaatsje in een bijzonder kleine romp. In 1/72 levert het een van de kleinste modelletjes op die je op tafel kan zetten. Dit Engelse exemplaar was zelfs voorzien van een waar vlooien logo.

Arie en familie, bedankt voor de fijne ontvangst.

Vliegende vlo op internet

Skyraider met toilet hier en hier

Vliegende koeien

De Ethiopische schapen zijn niet op het web te vinden, daarvoor moet je Mario?s videoverzameling doorvlooien.


klik hier om de sfeerfoto's te bekijken
klik hier om de modellenfoto's te bekijken

terug naar het begin van Polleke.
naar het archief 2012.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.