Verslag van de regiobijeenkomst op 6 juni

bij Ron en Angelique Brown in Mook

Het tuinfeest bij Ron en Angelique Brown is ieder jaar weer een van de leukste regiodagen in zuid. Ondanks het dreigende onweer was hun tuin ook nu weer een prima plek om te vertoeven.
6 Juni is ook de verjaardag van D-Day, dus was het verzoek uitgegaan om modellen met invasiestrepen mee te nemen. Sommige bezoekers hadden zelfs hun kleding aangepast.

Ron heeft een groot vliegvelddiorama dat ieder jaar een nieuw thema krijgt. Dit jaar was het de beurt aan de Thunderbolts, waarvan er een groot aantal in diverse uitvoeringen op het veld stonden.
Daarnaast had hij een drietal diorama’s voor het D-day thema aangepast. “Ike says “go” met een Stinson, “Pass the rum and then we’ll go” met een Swordfish van de FAA en tenslotte “these boys get all the glory” met een Spitfire en een Mosquito verkenner.
Voor het D-day thema had Ger Liebregs een buste van een parachutist met Mohican meegenomen, Rien Sagius had goed uitgepakt met drie P 51’s, 2 Thunderbolts, een Spitfire en een Lightning, allemaal met invasiestrepen.
Heimen Brons had een gestreepte Boston bij zich en de laatste versie van de Ju 290, de als Amerikaans Beuteflugzeug uitgevoerde “alles Kaput”. Collin had een Horsa zweefvlieger in aanbouw bij zich.

Ik had zelf een Franse Bearcat en de nieuwe Airfix Hurricane “Nickie” in FAA beschildering meegenomen. Die had tenslotte ook strepen. Nickie vloog vanaf de Nairana. Dit schip werd later bekend als de "Karel Doorman".

Hier een link naar het verhaal van Nickie

Niko Theunissen had in 1/48 de korte Junkers D-1 en een Fokker W1 meegenomen. Op de Fokker zat één van zijn bouwgeheimen; een getrained spinnetje, dat de spandraden aan het weven was. In 1/72 had hij een GAL Monospar en een Avro Tutor mee. Paul Thompson had een Russische Nieuport 21 op ski’s bij zich en de Hannover CL V van Ardpol, een mooi toestel, ditmaal met spandraden van dun koperdraad.
Godfried had een Fokker F 27 en een Bristol Brittannia in aanbouw meegenomen. Hans was er mee een Northrop F 89 Scorpion in groot formaat. Hij had nogal wat roblemen met de hechting van de verf gehad. Het hele model moest een keer gestript worden voor dit resultaat bereik was. Wouter had van papier een T-26 tankkoepel gemaakt. Het is een master voor verdere serieproductie. Geweldig om te zien hoe zo een gedetailleerd stukje werk uit een hagelslagverpakking en een bonnetje van de Hema gemaakt kan worden.

Mario Wens had het nieuwste model van de DAF M39 pantserwagen met het boek dat het Cavaleriemuseum hierover heeft uitgegeven bij zich.

Al met al weer een zeer uiteenlopende verzameling, die aangeeft op hoeveel manieren je van onze hobby kan genieten.
De mensen van Modelwereld.eu waren met uit Eemnes met een goed gevulde kraam gekomen, waar vooral Airfix en Italeri modellen te koop waren.

Het belangrijkste op deze dag waren natuurlijk de mensen. De dag bij Ron is dé dag om een bont gezelschap bouwers uit Zuid en daarbuiten te ontmoeten. Het ging dan ook tot ’s avonds laat door. Ik was al lang weer thuis toen ik een telefoontje kreeg: “weet je waar x is?”. Die zat dus nog met een groepje kennissen op de regiodag!

Bedankt voor de ontvangst Ron en Angelique, en tot volgend jaar!

Als je zo lang niet kan wachten, neem dan via Rons website contact op, dan je kan eerder komen kijken.

Verslag: Maarten van Ginkel

Foto’s: Angelique Brown, Maarten van Ginkel, Mario Wens en Hans Schuemie


klik hier om de sfeerfoto's te bekijken
klik hier om de modellen te bekijken
klik hier om de D-Day modellen te bekijken
klik hier voor de website van Ron Brown
terug naar het begin van Polleke.
naar het archief 2010.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.