Terug naar agenda


Het verslag van de regiodag van 3 juni 2007 bij Ron en Angelique Brown in Mook

  
Omdat onze regiocoördinatoren Ton en Hans, met hun partners van een welverdiende vakantie genieten, aan mij de eer dit verslag te schrijven.
Na het veilig stellen van Ron zijn "Two Boy's", Sultan and Butch opende zondag 3 juni "Ron's Hangar" in Mook voor de 5e keer alweer zijn deuren. Ron heeft in zijn hangaar meer dan 600 1:72 schaalmodellen van vliegtuigen staan, hoofdzakelijk 2e wereldoorlog, maar ook van dat moderne spul.

Omdat de ruimte om al dat spul in zijn hangaar te bouwen te klein werd, heeft Ron er maar een hangaar naast gebouwd, om daar onder het genot van een kop koffie lijm te snuiven. Het is zeer de moeite waard en ik raad iedereen aan om eens op de website van Ron te kijken, of er eens te langs te gaan. Wel even bellen! Kun je gelijk wat musea bezoeken in de omgeving.


Goed, nu dan waar het uiteindelijk om gaat.

Het weer zat behoorlijk mee en spoedig druppelde de eerste belangstellende binnen en ik moet zeggen, dat was niet gering! Mook lag in September 1944 tijdens Operation Market Garden zwaar onder vuur. Ron groef zelfs tijdens het bouwen van zijn hangaars nog wat munitie naar boven! Misschien verklaart dat wel de enorme toeloop van buren en buitenlui. Ik heb er 53 geteld! Voor veel, met name wat oudere mensen, waren de schaalmodellen van Ron heel herkenbaar en werden er heel wat ervaringen en herinneringen uitgewisseld.
Ook onze IPMS-ers lieten het niet afweten, meer dan 22 man. De tafel werd goed gevuld en er was genoeg gesprekstof. Zijn jullie er klaar voor:
uit onze hoofdstad was er Meindert de Vreeze met enkele oude 1:72 Navy kisten waaronder een Short Seamew (heel bijzonder) Attacker, Scimitar en scratchbild Short SC-1.
Peter Booij (ook uit A'dam) met o.a. 1:72 Skoda Kauba V-1 en Northtrop XP56.
Nico Teunissen verraste ons met in prachtig gebouwd diorama 1:48 Bristol Fighter en ook in diorama Pfalz DX11 en een in 1:72 MPM Vickers Wellington.
Paul Thompson, jawel ook Brits, en zover ik weet altijd met Nico op stap, had o.a. een schitterend model van een Frog 1:72 Vickers Vimy meegenomen.
Frank Burgers plaatste 2 Phantom's op de tafel, en wel een F-4B en een F-4S allebei schaal 1:48. Bernard Bruins (een kenner op het gebied van Phantom's) legde mij vol passie het verschil uit tussen deze twee kisten, daarvoor hartelijk dank.
Rob van Riel, onze altijd breed smilend, goede vriend uit Eindhoven, heeft zich deze keer uitgeleefd op een wel heel bijzonder project, een laten we zeggen fictief vliegtuig uit de tekenfilm Porco Rosso, vuurrood en 1:72.
Heimen Brons, tenslotte, kwam met een tante in diorama, jawel een 1:72 Junkers 52 in maagdelijk wit, natuurlijk op een besneeuwde ondergrond.
O, ja, ondergetekende kwam weer met z'n militaire voertuigen aanzetten, deze keer schaal 1:35, o.a. Sherman met snorkel en wat Duitse voertuigen.

Het was een zeer geslaagde dag en we hebben nog lang na "sluitingstijd" na zitten keuvelen.
Ron en Angelique hartelijk dank voor deze bijzonder mooie dag, de koffie, de soep, fris, bier en broodjes. Misschien tot een volgende regiodag in Mook?
Nou, dat was het dan zo'n beetje. Ik zou zeggen tot de volgende regiodag op zondag 30 September bij Ton Meijer in Nijmegen (jullie weten wel: museum R-evolutie hoek Griegstraat / v.Beethovenstraat). Tot dan, allemaal!

Ger Liebregts

Verslag:Ger Liebregts
Foto's:Mario Wens
Opmaak:Ton Meijer


klik hier om de sfeer opnames te bekijken
klik hier om de modellen te bekijken

terug naar het begin van Polleke.
naar het archief 2007.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.