Terug naar agenda


Het verslag van de regiodag van 4 februari 2007 bij Rien Sagius in Beuningen

  
Het zal voor mij of Ton Meijer raden worden hoeveel bezoekers bij Rien en Annemiek Sagius in Beuningen over de vloer gelopen hebben. Reden hiervoor is dat wij ´gepoold´ kwamen en eerder weer naar huis terug moesten. Tijdens onze aanwezigheid liep de bezoekersstroom regelmatig door met grote jongens en meisjes maar ook aspirantjes. Helaas voor één aspirantje zat een glazen deur goed in de scharnieren en liep de kennismaking met zijn voorhoofd nogal heftig af. Hopelijk zonder verdere schade voor het jochie!
Een gezellige en drukke bijeenkomst met hele fraaie modellen niet in de laatste plaats van Rien zelf die een aluminiumgetinte Hawker Tempest 1/72 presenteerde die ´an zich´ weer gepast contrast gaf tegenover de 1/35 modellen van Ger Liebrechts (die het 1/72 spulletje even gedag zei).
Maarten Van Ginkel had een 1/72 P-51 Mustang I in splintercamouflage meegebracht die het kennelijk moest opnemen tegen een evenzeer fraaie Me-110 voorzien van verschillend gecombineerde camouflagepatronen.
Er werden door Rien en Ton tijdschriften en boeken aangeboden. Helaas niet allemaal gratis. Er werd dus gretig gegraaid! De warme drank ging ook soepel door de kelen gezien het feit dat onze gastheer en dame zich het vuur uit de sloffen liepen om de boel nat te houden. Er werd door Ton een waslijstje verspreid waarop vele modellen vermeld stonden. Reden, een modelbouwer kwam tot het besef dat zijn pensioendatum niet bijgesteld kon worden en dus te weinig tijd over had alles te bouwen. Oplossing: je stoot wat van je voorraad af! Wie volgt?
Niet alleen aan de inwendige mens werd aandacht besteed (de koffiehoek stond vol met cakes, koffie en thee) ook naar het algemeen welzijn werd geïnformeerd. Oude regiocoördinatoren haalden sterke verhalen op of het leek daar op!
Een zeer geslaagde dag waarvoor wij namens de aanwezigen Rien en Annemiek hartelijk dank zeggen. Graag tot de volgende ontmoeting op zondag 25 februari bij Jan Hendriks, Kapteynlaan 42 in Veldhoven.

Hans Oostendorp en Ton Meijer.

  

Verslag:Hans Oostendorp
Foto's:Mario Wens
Opmaak:Ton Meijer


klik hier om de sfeer opnames te bekijken
klik hier om de modellen te bekijken

terug naar het begin van Polleke.
naar het archief 2007.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.